onsdag 16 januari 2013

CameraMator kopplar ihop kamera och surfplatta

Ibland vill man få upp sin bild i live view i lite större storlek än vad kamerans egen LCD-erbjuder. Idag har många en surfplatta och här kan man se ytterligare ett användningsområde för den. Problemet är bara att koppla ihop dessa två enheter på ett bra sätt. Om du har en Nikon D3200 eller D600 så kan du använda den trådlösa enheten som finns för dem, WU-1a respektive WU-1b. För övriga är det svårare. Ända till nu.

CameraMator är en enhet som gör precis detta, via nätverk kopplar ihop kameran med en smart enhet såsom en surfplatta, smartphone, smart-tv, eller liknande. CameraMator monteras i blixtskon och är betydligt större och klumpigare än WU-1-modellerna. För att kommunikationen ska fungera så är det ett krav att man installerar en app i sin smarta enhet. Appen finns tillgänglig för både iOS och Android.

CameraMator är ett sk Kickstarter-projekt, där ägarna går ut och tar in externt kapital och i utbyte får man t ex en enhet ur nollserien. Priset är $299 och mer information finns på CameraMators Kickstarter-sida.



Fotofyndet, kameratillbehör & ny teknik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar