tisdag 24 juli 2012

Olympus OM-D

Olympus klassiska OM-serie känner de flesta fotografer till. Kamerorna i serien tillverkades mellan 1972 och 2002 och var mycket populära, både bland proffsfotografer och amatörer. Olympus OM-2 var en av de populäraste modellerna som i olika varianter tillverkades från mitten av 70-talet och genom i princip hela 80-talet.

Olympus OM-D är en ny, digital serie vars design går i de gamla OM-kamerornas tecken. Det är en spegelfri konstruktion, huset är mycket litet och sensorn i Micro FourThirds-storlek. Många av objektiven och övriga kameratillbehör delas med kamerorna i PEN-serien. Detta innebär alltså tyvärr att kamerorna i OM-D-serien inte är "riktiga" OM-modeller med OM-fattning som passar äldre objektiv.

Den första modellen i serien är Olympus OM-D E-M5, som släpptes för en tid sedan. Tekniskt sett kan man säga att Olympus tagit tekniken från sin senaste PEN-modell, kompletterat den med en optisk sökare och lite godis från företagets övriga aktuella D-SLR-modeller. Sensorn är på 16 Mpx, kamerahuset är väderskyddat, har dubbla kontrolrattar, vinklingsbar touch-LED bildskärm och tar serier upp till 9 fps.

Läs mer på Olympus hemsida, Olympus OM-D

DPReviews Hands on-video:


/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar