onsdag 4 juli 2012

Mellanringar för makrofotografering

Mellanringar används för makrofotografering. För att ta det lite kort så ju mer man flyttar ut objektivet från kamerahuset, desto mer förstoring får man på objektet. De vanligaste typerna av mellanringar är enkla, gängade ringar som bara flyttar ut objektivet. Man tappar då autofokus och bländarinställning på objektivet. Dock så finns det även varianter där man behåller dessa funktioner, sk kopplade ringar. Vi lagerför idag ett sortiment på sådana mellanringar till Canon, Nikon och Pentax.

Setet består av 3st ringar på 13mm, 21mm och 31mm. Dessa kan kombineras fritt för att uppnå rätt förstoringsgrad. Att tänka på är att man vid alla former av mellanringar får en ljusförlust, och i det här fallet är det mellan 1 och 3 bländarsteg, beroende på kombination. Tänk därför på att ha gott om ljus. Precis som vid användning av konverters så bör man även ha en ganska ljusstark optik, annars kan kamerahusets autofokus få svårt att titta ut och göra en korrekt inställning.

Passa på att fynda våra kopplade mellanringar, dessa är de sista vi kan erbjuda till det här priset, då vår leverantör har höjt priset kraftigt.

Mellanringar Senz, kopplad för Canon EF/EF-S

Mellanringar Senz, kopplad för Nikon AF
Mellanringar Senz, kopplad för Pentax AF/PK



Mellanringar med automatik
Mellanringar Senz, för Canon
  


Fotofyndet, tillbehör för makrofoto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar