fredag 27 juli 2012

Kulled för kamerastativ

Ett givet tillbehör till ett kamerastativ är ett stativhuvud av något slag. Många anser att en kulled är det bästa och mest flexibla alternativet till uppgiften att ge kamera och optik stöd, samtidigt som den ska ge möjlighet till snabba rörelser och panoreringar. Våra kulleder har ställbar friktion samt en separat låsskruv. Dessutom finns en panoreringsled om man endast vill följa en rörelse i ett led. För fotografering i stående format finns ett spår som man kan ställa ned kulan i. Rörelsen är då begränsad till ett led, samt panoreringsleden.

Snabbplatta för att enkelt och snabbt montera och demontera kameran på stativet är i det närmaste en självklarhet. Snabbplattan är justerbar i längsled för att få en bra balans på optiken. Extra snabbplattor finns att köpa till.
Ett stativhuvud för video har lite andra egenskaper än för stillbilder. Vårt videohuvud kommer från Bilora och har dämpning på panorering, ett rejält handtag och flera andra användbara finesser. Gängan i botten är 3/8", vilket är det vanliga på kamerastativ av rejälare modeller.
Kamerastativ med kulled
Kulled för kamerastativ



Videohuvud för kamerastativ
Videohuvud för kamerastativ


Välkomna!

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar