torsdag 19 januari 2017

Blackfin Camper Box

Såg en video på en smidig campinglösning för ett tag sedan. Den heter Blackfin Camping Box och kan väl närmast beskrivas som en takbox som går att sova i. Man öppnar hela överdelen och släpper upp den så får man tygväggar och utrymme att sova. I tygväggarna finns det förvaringsfack för kläder och lite annat som man behöver ha i sovutrymmet.

Det här kan vara ett praktiskt sätt att omvandla en personbil till en campingbil, som ger en enkel möjlighet att övernatta. Fördelen mot ett tält är flera. Dels så går det mycket fortare att sätta upp den här lösningen än att hitta en tältplats och plocka ihop tältet. Dels så kommer man upp rejält från marken, vilket är en stor fördel på flera sätt. Dels kommer man upp från markfukten, och dels så minskar risken att man får in vissa typer av oönskade besökare under natten. Det kan vara både insekter och möss, som får betydligt svårare att nå in i ditt natthärberge.

Roof top tents, som den här lösningen kallas, är i sig inget nytt. Det har funnits länge och använts flitigt bland annat på safarin. Det nya med den här lösningen är att det är väldigt lätt och snabbt att få upp det och vara redo för att krypa in och lägga sig.

Kanske något för sommarens fotoresor?

/Christer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar