lördag 7 maj 2016

Utmärkt artikel om att ta hand som sin utrustning

Fotosidans tekniske skribent Martin Agfors har skrivit en utmärkt artikel om hur man tar bäst hand om sin utrustning. Att utrustning slits och blir smutsig är ju inget konstigt, snarare vore väl det motsatta väldigt konstigt. En kamera och dess tillhörande kringutrustning som används mycket, i smutsiga och på andra sätt utmanande miljöer, måste därför tas om hand på bästa möjliga sätt. Det är detta artikeln handlar om. Läs den här, 10 tips: Så tar du bäst hand om din utrustning

Och du, att utrustningen slits eller blir smutsig är aldrig en ursäkt att inte ta den med ut på uppdrag... Inte heller att använda ett objektiv som inte passar för att man inte vill byta och därmed riskera att få in damm i kamerahuset.

En kund hörde av sig till oss för en herrans massa år sedan, och tyckte att vi inte informerade tillräckligt om dammproblemet i samband med marknadsföring för ett macrotillbehör. Han beskrev sedan hur han gjorde varje gång han tog bort objektivet på kameran. Han satte sig i sitt dammfriaste rum i bostaden. Där satt han i minst 15 min, helt stilla, så att allt kringflygande damm fick tid att lägga sig. Sedan öppnade han kameran och om det fanns damm i kameran så tog han bort det med en speciell pensel. Det här var såklart ett sätt som den här personen valt att göra för att minska risken för damm i kameran, men det är ju inte praktiskt genomförbart för 99,9% av alla kameraanvändare. Se till exempel pressfotografer som reser runt med objektiven utan lock, i axelväskan som är mer öppen än stängd.

Nog om det, läs artikeln!

/Fotofyndet



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar