fredag 20 maj 2016

Fotoförbud i Region Jönköping

Att fotografera under förlossningen är något som länge varit vanligt. En uppgift som pappan många gånger skött med skakig hand. Även film har förekommit. På senare år har det blivit vanligare att proffsfotografer anlitats för att fotografera och filma i förlossningsrummet, och i ett avsnitt av Göran Segeholms podd Bildradion berättas om just detta.

I Region Jönköping har fotograferandet och filmandet nu gått så långt att man anser att det är ett arbetsmiljöproblem. Det har bland annat förekommit att personal blivit uthängda på sociala medier när de nyblivna föräldrarna varit missnöjda. Man inför därför ett förbud att fotografera i sjukhusets lokaler utan att fråga personalen först.

Bland personalen anser man dock att det hade varit bättre med ett totalt förbud för foto och film där personalen blir med, en regel som är lättare att efterleva då alla vet vad som gäller.

På Karolinska Insitutet i Stockholm har man än hårdare regler för fotografering, vilket har kritiserats hårt från journalisthåll och sägs helt hindra nyhetsrapportering från sjukhuset.

/Christer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar