torsdag 12 november 2015

Ny kraftfull slavblixt

En tidigare produkt som gör comeback på våra hyllor, i ett uppgraderat utförande är YongNuo YN560IV. IV betyder att det är fjärde versionen av denna populära blixt, och den har sedan utförande ett hunnit bli betydligt mer kompetent. Version III och IV har radiostyrning inbyggt i blixten, vilket är mycket praktiskt på flera sätt. Eftersom dessa blixtar ofta används off camera så måste de utlösas på något sätt. Radiostyrning är vanlig och man behöver då endast en sändare på kameran, så kan blixtarna ta emot signalen direkt. Vill man så kan man också blanda och ha exempelvis en RF-602 sändare på kameran, en eller flera YN560IV som tar emot signalen direkt och en annan blixt tillsammans med RF-602:ans mottagare.

Extern blixt YN560IV

En annan lösning är att man använder YN560-TX som kontrollenhet, som även kan styra effekten på blixtarna och man slipper springa runt och göra detta manuellt. Mycket praktiskt om man har blixtar på hög höjd eller på andra svårtillgängliga platser. Jag tänker till exempel på en bröllopsfotograf jag såg som hade en blixt på andra sidan ett vattenfall. Inget man gärna springer och justerar flera gånger. Mer information om YN560-TX kommer i ett senare inlägg.

RF-602 finns i utförande för Canon och Nikon och finns i lager redan nu. Finns också som paket tillsammans med en anslutningskabel som gör att man kan använda den som fjärrutlösare till kameran. Båda varianterna fungerar också till Pentax, Olympus, mfl

Blixtutlösare RF-602C

Blixtutlösare RF-602N

/Fotofyndet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar