söndag 15 november 2015

Kontrollera dina blixtar på avstånd

I samband med att vi åter fick YoungNuos kraftfulla blixtar i lager så fick vi även in kontrollenheten YN560-TX. Med den kan man kontrollera och utlösa en mängd olika saker, bland annat:

Blixt, YongNuo YN560III
Blixt, YongNuo YN560IV
Mottagare, YongNuo RF602 Rx
Mottagare, YongNuo RF603 Rx

Störst utbyte av den har man tveklöst tillsammans med blixtarna. Man kan tillsammans med dessa gruppera blixtarna i sex olika grupper, A, B, C, D, E och F. Dessa grupper kan man sedan styra effekten på direkt från kontrollenheten. Varje grupp kan bestå av flera blixtar som man är säker på ska ha samma effekt. Detta är mycket praktiskt om man har en uppställning utomhus där det är svårt att komma åt blixten för att justera effekten. Speciellt viktigt blir detta i gryning och skymning när man ofta måste göra små justeringar av effekten då omgivningsljuset förändras.

Om man vill använda enheten tillsammans med RF602 eller RF603 syns det i displayen vilken kanal enheten är inställd på, och hur kanalväljarna på mottagaren ska ställas för att stämma överens. Mycket praktiskt att slippa komma ihåg mellan gångerna.

Enheten drivs av två batterier i AA-storlek.

Blixtkontrollenhet YN560-TX

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar