fredag 29 november 2019

Extern strömkälla till Zoom H1n

Om man ska använda sin Zoom H1n länge så finns det möjlighet att koppla in en extern strömkälla via USB-uttaget. Men hur man gör det kan komma att spela ganska stor roll, speciellt om det är en powerbank.



Zoom H1n drar extremt lite ström när den är i viloläge, alltså påslagen men varken spelar in eller spelar upp. Så lite att om man har en modern powerbank som känner av hur mycket ström den laddar med så riskerar powerbanken att slå av sig själv. Den tror helt enkelt att det inte finns något som tar emot strömmen. Sådana powerbanks får man oftast slå igång med att trycka på en knapp och inte sällan har de också någon form av indikator hur mycket laddning de har kvar.



Men om man gör det på rätt sätt så kommer man runt det här. Sätt i USB-kabeln i Zoomen, sätt i den i powerbanken. Sedan startar du powerbanken och sist startar du Zoomen. På så sätt går den in i ett annat läge och håller liv i uppkopplingen mot powerbanken och du kan spela in i många timmar till och från utan att vara rädd att tappa strömmatningen. Se också till att batteriindikatorn inte tänds när du startar. Om batteriindikatorn är tänd används batteriet.

Se att batterisymbolen saknas, vilket indikerar att en extern strömkälla är korrekt ansluten. 


Zoom H1n använder Micro USB-anslutning, till skillnad från vissa andra Zoom-enheter som använder mini B.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar