söndag 27 november 2016

Snorkling vid Makadi Bay

I mitten av november var jag på en resa till Makadi Bay-området, strax söder om Hurghada längs Egyptens Röda havskust. Vi bodde på ett Ving-anslutet hotell som heter Waterworld Makadi Beach, med mängder av vattenaktiviteter för barnen och även väldigt nära till stranden.

Vi hade utlovats bra snorkling och efter några dagar när vi bestämde oss för att prova blev vi helt betagna. Helt nära stranden fanns inhägnade korallrev, där fisklivet var helt fantastiskt. Det var många olika arter och som många saltvattensfiskar var även många av dessa otroligt färgglada och spektakulära. Vattnet är långgrunt och man kunde gå eller simma runt flera av dessa inhägnade områden och fortfarande bottna. Väldigt gynnsamt för barn och människor som inte är speciellt duktiga på att simma.

Under snorklingen fotograferade och filmade jag med en Olympus Tough TG-4, en mycket kompetent kompaktkamera som klarar djup ned till 15 meter. Kameran, som kommer i en mer detaljerad recension senare, var mycket lätthanterad och exempelvis byte mellan stillbild och film går mycket lätt. Tryck på avtryckarknappen med pekfingret för att ta en bild och tryck på den röda inspelningsknappen med tummen för att filma. Både bilder och filmmaterial blev mycket bra, och är ovärderliga minnen för oss från denna snorkling.

Om du vill snorkla och ha snorklingen lätt tilltänglig så är något av Vings hotell i Makadi Bay verkligen att rekommendera. Om du dessutom har barn så är Waterworld Makadi Beach verkligen det självklara valet.

Till Egypten är det drygt fem timmars flygning, och tidsskillnaden är en timme där Egypten ligger en timme före oss.

/Christer





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar