lördag 12 november 2016

Ny version av Nikons arbetshäst

Nikon AF-S Nikkor 70-200/2,8E FL ED VR heter det objektiv som säkert kommer att finnas i de flesta sport- och pressfotografers kameraväskor inom kort. Det är en ny version av den klassiska zoomomfånget, som gör den så mångsidig och populär.

Bland nyheterna märks bland annat flouritglas och en ny elektromagnetisk bländare, som är snabbare och möjliggör fler bilder per sekund. Flouritglaset tillsammans med ett hölje i magnesium gör att vikten på objektivet sjunker med 110 gram, från föregångarens 1430 gram. Totalt innehåller objektivet 22 linselement i 18 grupper, varav sex linselement i ED-glas. Förbättrad skärpa utlovas.

En viktig sak på teleobjektiv idag är bildstabiliseringen. Denna version av VR har blivit bättre, med en effektivitet motsvarande 4 bländarsteg mot föregångarens 3,5 steg. Stabiliseringen har också ett sportläge för panorering.

Det finns fyra programmerbara knappar på objektivet, som kan användas för funktioner man använder ofta. Slutligen har den som nämndes en elektronisk bländare, vilket ger bokstaven "E" i modellbeteckningen. Denna möjliggör snabbare serietagning, vilket är en nödvändighet för att hänga med Nikons flaggskepp D5.

Priset däremot kan få vem som helst att bli gråhårig, rekommenderat pris är nämligen hela 31.390 kr. Säljstart 10 november.

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar