onsdag 6 april 2016

Actionkamera med WiFi

Vi har testat actionkameran Denver 5000W, med WiFi, som bland annat vi sålde tidigare. Kameran har fina egenskaper med full HD och filmar i 1280 30fps eller 720 upp till 60 fps. Filmer och bilder lagras på ett micro-SD.

För att styra kameran på ett bra sätt så krävs en app i din smartphone. Den laddar du ner på det ställe där du normalt laddar ner appar, och den heter SYMAGIX.

Först behöver du para ihop mobilens och kamerans WiFi-nät. Det gör du genom att först slå på kameran på den övre knappen på sidan.
Starta WiFi-funktionen genom att trycka på knappen nedanför.
Gå in i din mobiltelefon och ta fram tillgängliga WiFi-nät.
Anslut till nätet som heter DENVER AC-5000W.
Ange koden 1234567890
Nu är du ansluten.
Installera appen om du inte redan gjort det.
Starta appen.

I användargränssnittet finns uppgift om hur mycket tid du har kvar att filma innan minneskort blir fullt, hur mycket batteri som finns kvar samt uppkopplingens kvalitet.

I övre vänstra hörnet finns möjlighet att ställa om mellan Full HD 1080P 30fps, HD 720P 60fps och HD 720 30fps. Om man vill göra effektfulla slow motion-avsnitt så kan det vara bra att köra 60fps, annars räcker 30 för det mesta bra också. Det finns också tillgång till andra inställningar som vitbalans och möjlighet att ställa in serietagning av bilder.

I stillbildsläget finns en del andra inställningar att göra, bland annat självutlösare som går att ställa in på av, 2 sekunder eller 10 sekunder.

Längst ner i gränssnittet finns en stor knapp för att slå igång inspelning, samt två mindre knappar att välja mellan video och stillbild.

Numera har vi inte kvar denna kamera i sortimentet, men väl en enklare variant med display på baksidan, Denver 1301

Happy shooting!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar