tisdag 29 september 2015

Månadens nyhetsbrev

I månadens nyhetsbrev, som gick ut häromdagen, tipsar vi om allt som har med studiofotografering att göra. Den mörka årstiden är här nu och vi får börja ställa om för fotografering i våra studios istället. Med ett par speedlights och en bra bakgrund kan man komma långt om man vill börja utforska studiofotografering.

En annan sak man kan tänka på när man börjar prova är att försöka få tag i en modell med lite erfarenhet. När man tittar på slutresultatet och jämför sig med bilder man hittat på nätet så jämför man ofta helheten. Om personen man fotograferat inte är van att stå modell, kan det uppstå små misstag som egentligen inte har med fotograferingen att göra men som påverkar slutresultatet. Det kan t ex vara hår, sminkning, posering, med mera. Så det kan absolut vara värt att lägga en slant på en modell. Det finns till och med modeller som aktivt annonserar att man coachar nya fotografer, vilket jag tror kan vara mycket givande.

Har man möjlighet kan man också vara med i någon form av workshop, där man får en teoretisk genomgång och sedan får prova lite praktiskt.

Sista tipset blir att försöka tänka igenom sin session innan. Titta ut vilka poser modellen ska inta, hur ljuset ska falla. Skriv ut bilder från nätet som liknar det du vill åstadkomma, så har du något att diskutera kring med modellen. Det är inget fel att ta inspiration från andra, så länge man är öppen med att man gör det. Jag är dessutom övertygad om att modellen är glad att ha en väl förberedd fotograf som kan visa vad det är man tillsammans ska uppnå.

Om du inte har läst vårt nyhetsbrev så finns det här, Den mörka sidan tar över

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar