onsdag 30 september 2015

Blixtbilder med problem

En god vän skulle häromdagen fotografera bilder utomhus med blixt. Tanken var att som vanligt låta den ena blixten lösa ut den andra som optisk slav. Det vill säga att den reagerar på den första blixtens ljus och löser ut. Alternativet att båda externa blixtarna agerar optisk slav och reagerar på den inbyggda blixten. Tanken är då att man står så långt borta att den inbyggda blixten i princip blir verkningslös och enbart fungerar som trigger för de andra två.

Det brukar normalt sett fungera, men... Den här gången skulle fotograferingen ske utomhus i dagsljus. Och då kan det bli problem i det här med att använda optiska slavar. Helt enkelt för att utomhus i solljus så blir skillnaden när den triggande blixten avfyras för liten för att slaven ska uppfatta den.

Det hela löste sig med en lånad uppsättning blixtutlösare, där båda kunde triggas med hjälp av radiosignal och en sändare i kameran.

Se gärna vårt gamla inlägg för mer ingående förklaring om hur man använder våra blixtutlösare RF-602, både till blixtar och som fjärrutlösare för kameran.

Blixtutlösare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar