tisdag 5 maj 2015

Workshop i porträttfotografering

I lördags var jag på en workshop i porträttfotografering i naturligt ljus. Vi höll till i Sundvalls Museums lokaler i Kulturmagasinet. Det är underbara gamla hus som tidigare var magasin för gods som lossades i hamnen och vi ville komma åt fönsterljuset. Ledare för workshopen var Per-Erik och Ann-Marie, två av våra medlemmar som fotat en del i naturligt ljus. Totalt var vi 16-17 personer, varav två modeller. Tanken från början var att vi skulle fotografera varandra, men dessutom anslöt två modeller som tycker att det är kul att modella och som inte hade några höga krav på ersättning.

Det skulle visa sig att det var ganska bra, för under tiden vi fotograferade varandra (modeller gick runt mellan grupperna) så gick en stor del av tiden åt till att komponera poser snarare än att fotografera. Inget fel i det i och för sig, men det var skönt att efter en stund få en modell med vana.

Det hela pågick i ca 2 timmar och det kändes som om vi hann med en del under den tiden. Det var lärorikt och roligt, ett stort tack till Ann-Marie och Per-Erik som satte samman workshopen.

Modell: Emma
Foto: Christer Hägglund


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar