torsdag 14 maj 2015

Canon presenterar ny EF 50 f/1.8

Canon lanserar nu en ny variant av ett av deras mest sålda objektiv, EF 50 f/1.8. Det som sagts vara Canons billigaste men ändå ett av de bästa. Nyheten är att fokuseringen nu sker med en STM-motor, vilket ger tystare och mer exakt fokusering. Att objektivet fokuserar tyst är bra för alla som vill använda det till filmning.

Man har också försökt skapa ett objektiv som får motivet att poppa ut från bakgrunden och ge vacker bakgrundsoskärpa, något som uppskattas av alla som använder 50mm för pporträttfotografering. Man har också behandlat linselementen med Canons "super spectra lens coating", för att kontrollera reflexer och ljusgenomsläpp, en 7 bladig bländare och som sagt, STM-motor på autofokusen för tyst och exakt fokusering.

Filtergängan är ändrad från dagens 52mm till 49mm, så om man använder filter och vill uppgradera sig kan det vara bra att ha i åtanke.

Canon EF 50 f/1.8 är och förblir första tipset till alla som vill köpa ett objektiv till för att ta sin fotografering till en ny nivå, från kitoptiken.

Det är inte känt när objektivet kommer att finnas ute i handeln i Sverige. Priset är enligt en stor handlare hela 27% högre än för den äldre modellen.

/Fotofyndet

Canon EF 50 f/1.8 STM


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar