söndag 19 april 2015

Amerikaner utvisade från Bali

Immigrationsmyndigheter på Bali har arresterat 15 utlänningar som brutit mot villkoren för deras turistvisum genom att delta i fotograferingar i en villa i Canggu, Badung, Bali.

Av de 15 utlänningarna är 11 amerikaner och 4 kanadensiska medborgare. "De genomförde en fotografering på Bali utan arbetstillstånd. De använde sina turistvisum när de kom til ön" säger Mohamad Soleh, talesman för immigrationsmyndigheten på Bali den 14 april.

Enligt myndigheterna deltog de 15 personerna i ett evenemang som hette Paradise Challenge, och de arresterade var organisatörer, två fotografer, en ljustekniker, en frisör, en makeupartist och inte mindre än sju fotomodeller.

Myndigheterna hade bedrivit hemlig spaning mot gruppen mellan den 8 och 10 april. Spaningen gav bevis för att gruppen ägnade sig åt fotografering på flera ställen, förutom i villan. Dessa var Bali Zoo, Tabanan och i ett hotellkvarter i Seminyak.

Mohamad Soleh sammanfattar med att samtliga 15 utländska medborgare deltagit i verksamhet som inte var förenlig med deras visum utan var ett brott mot paragraf 122 i lag 6/2011 om immigration. Samtliga kommer att utvisas och deporteras till sina hemländer. Deporteringen kommer att ske i etapper.

/Fotofyndet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar