lördag 21 mars 2020

Konstig vår

Ja, det går inte att säga annat än att Covid-19 gör att det blir en konstig vår och försommar. För mig som går hela vintern och väntar på att sommarens evenemang ska komma igång blir det såklart stora förändringar.

Det vi vet redan nu är att Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i Jönköping är inställd. När det gäller Påsksladden, som i år skulle ha NEZdrift-status, letade man tidigare efter alternativa platser att köra tävlingen på, försök som man nu gett upp och tävlingen är inställd.

Elmia 2019


Nästa anhalt på schemat var Swedish Drift Championship och premiären i SM-klassen på Mantorp Park. Här finns det ännu inget officiellt som hindrar att tävlingen körs, men man har meddelat att det i så fall sker utan publik. Svenska Bilsportförbundet har släppt begränsningar i vilka event som ska hållas, men dessa rekommendationer i sin nuvarande form slutar att gälla innan premiären. Dock ser jag risken som mycket stor att de förlängs.I slutet av maj är nästa stora anhalt, då det är SDC igen, denna gång i Sundsvall och nu med både SM- och RM-klasserna. Nu är vi drygt två månader framåt i tiden, vilket gör det svårare att sia.

Drift Masters European Championship skulle ha sin premiär samma helg i Österrike. Myndigheterna i Österrike har begränsningar som slutar gälla ca sex veckor innan DMEC-premiären, men man har redan nu beslutat att flytta tävlingen till första helgen i september.

Som jag ser det får vi nog räkna med att det mesta ställs in under en ganska lång tid framöver. Jag tror att det kan komma att bli ändra fram till månadsskiftet juni-juli faktiskt, men hoppas att jag har fel.

Vi lär återkomma i ärendet...

/C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar