onsdag 29 mars 2017

Modell dödad av tåg

Den amerikanska modellen Zanie Thompson, 19, från Navasota i Texas hade tagit en paus i sina studier för att satsa på modellyrket. Det skulle dock inte bli så. I början av mars dödades hon av ett tåg under en fotografering.

Fotograferingen ska enligt uppgift ha varit tänkt att ske mellan två järnvägsspår. Fotosessionen hann dock bara börja innan det visslande ljudet från ett tåg hördes. Zania klev bort från det ena spåret och upp på det andra. Det hon inte visste var att det kom ett tåg på det spåret också, och hon träffades därför av det tåget. Hon fördes till det lokala sjukhuset men avled på vägen dit.

Det kan inte nog påpekas det farliga i att befinna sig på järnvägsspår, oavsett anledning. En fotografering är dock ännu farligare, eftersom man är väligt koncentrerad på det man gör, på ljus och andra saker, och kanske därför inte hör ljud som annars skulle varna. Beträd ALDRIG aktiva järnvägsspår, om du vill fotografera på spår så finns det nedlagda industrispår som man kan använda sig av. Ha gärna med en spanare som har som enda uppgift att se att inga tåg närmar sig.

Zania Thompson begravdes i kretsen av sina närmaste i hemstaden Navasota.

/Christer

Navasota City Hall
Foto: Larry D. Moore CC BY-SA 4.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar