onsdag 12 oktober 2016

Minimaraton i Sundsvall

För några veckor sedan arrangerade Sundsvalls Fotoklubb en minivariant av ett fotomaraton. Istället för 24 teman på 24 timmar mjukstartade vi med 6 teman på 3 timmar. Lite otur med planeringen gjorde att vi landade på nio deltagare, som vid starten på Kulturmagasinet drog iväg ut på stan. Efter en timme var det samling för två nya teman vid GA-Kyrkan och efter ytterligare en timme vid Folkets Park. Avslutningen skedde vid startpunkten, på Kulturmagasinet.

Tävlingens teman var Linjer, I vått och torrt, Selfie, Lugn och ro, Vissen och Lycka. Reglerna var enkla: Bilderna ska lämnas in på ett och samma minneskort, i rätt ordning. Man får ta flera bilder på samma tema om man vill, men då ska dessa raderas bort så att endast en bild återstår. Endast kamerans inställningar är tillåtna att använda, ingen efterbehandling.

Det var många finurliga tolkningar av dessa teman och många riktigt bra bilder. Efter att en tre personer stark jury bedömt bidragen korades en Henrik Muskos till vinnare, före Gert Persson och Lia Jacobi.

En rolig tävlingsform som säkert kommer att återkomma i klubbens regi.

/Christer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar