fredag 10 juni 2016

Fiskeutrustning sprängdes

William Moberg-Faulds, svensk fiskejournalist och fd programledare i TV4, fick nyligen några av sina fiskespön sprängda av italiensk polis. Den osannolika händelsen inträffade i Venedig där han landade för att resa vidare till Slovenien för att göra ett reportage för en svensk fisketidning. Vid flygplatsen var transport beställd och eftersom chauffören sa att han skulle ta hand om bagaget satte William Moberg Faulds och hans resesällskap i bilen. Efter några timmar insåg journalisten att några av hans spön saknades och chauffören återvände till flygplatsen, där han hamnade mitt i polisavspärrningar och förhör. Venedigs flygplats var avstängd i 2 timmar under arbetet.

Det visade sig att någon upptäckt de långsmala spöväskorna, anmält det och när bombpolisen kom misstänkte man en rörbomb. Detta ledde till att spöväskorna med innehåll sprängdes av den italienska polisen.

– Jag var ledsen i går, det var fina spön som var byggda på 70-talet i USA, värda runt 20 000 kronor. Men i dag är det bättre, jag kan se det komiska i det, säger William Moberg-Faulds till Aftonbladet.

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar