måndag 24 juni 2013

Jaktlagsutredningen ser över lagen om åtelkameror

Vi har tidigare rapporterat om det absurda i att det är samma tillståndskrav på att sätta en övervakningskamera längs Drottninggatan i Stockholm som det är att sätta upp en automatisk åtelkamera var som helst i skogen. Detta oavsett om det är miltals till närmaste bebyggelse. Regeringen har nu meddelat att det är den nyligen tillsatta jaktlagsutredningen, under ledning av Håkan Larsson, som även kommer att få i uppgift att se över vilka möjligheter jägare och andra intressenter ska ha till att använda åtelkameror i viltvårdsarbetet.

Vildsvinsstammen nämns ofta i det här sammanhanget, och det är främst där man anser sig ha nytta av kameraövervakning för att få kontroll på stammens storlek.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson säger i ett pressmeddelande:
"– Det är mycket angeläget att vi kommer tillrätta med den stora problematik som finns kring vildsvinen i vissa delar utav vårt land. Kameraövervakning kan vara ett alternativ för en mer effektiv förvaltning av stammen till mer hållbara nivåer. Därför ger vi nu detta tilläggsuppdrag till jaktlagsutredaren att utreda."

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar