lördag 9 juni 2012

Nya Nikon D3200

En av Nikons senaste modeller heter D3200. Det är en avancerad instegsmodell som kommer med ett antal intressanta nyheter. Som en modell som vi åtminstone tror ska höra hemma i instegssegmentet är det nog den mest avancerade och kompetenta kamera vi sett. Bland de rent tekniska nyheterna se vi bland annat en högupplöst sensor på hela 24 Mpx, liksom tidigare i APS-C-format. ISO-omfånget har förbättrats jämfört med föregångaren D3100 och sträcker sig nu från 100 till 6400, och upptill 12800 i utökat läge. Den har även fått ett nytt 11-punkters autofokussystem med kontinuerlig fokusering, både i fotograferings- och filmläge. Även ett ansiktsigenkänningsläge finns, för den som är van sådana funktioner från kompaktmodeller. Seriebildshastigheten har ökat något till 4 bilder/sek.

Bland de helt nya, lite mer innovativa funktionerna hittar vi bland annat tillbehöret WU-1. Det är en WiFi-enhet som gör att du kan skicka bilder över ditt hemnätverk. Du kan även koppla upp kameran mot din smartphone eller surfplatta, och på så sätt skicka upp dina bilder till internet direkt från kameran. Det finns även möjlighet att styra vissa funktioner på kameran via din WiFi-enhet.

Sammanfattningsvis tycker vi att Nikon D3200 är en mycket intressant nykomling som passar både nybörjare och mer avancerade amatörer. Bildfilerna med 24 Mpx i RAW-format tar enorm plats, så se till att köpa gott om lagringsutrymme samtidigt med kameran.

Kamerabatteri Nikon EN-EL14 och andra tillbehör hittar du hos oss på Fotofyndet.

Nyheten Nikon D3200
Nikon D3200


Fotofyndet, kameratillbehör för den prismedvetne fotografen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar