tisdag 21 april 2009

Test med reverseringsring


En av våra nyhemkomna produkter är reverseringsringar. En sådan ring har på ena sidan en gänga som passar i objektivets filtergänga och på andra sidan en objektivfattning, i mitt fall Canon EF. Man vänder helt enkelt på objektivet och får på så sätt ett objektiv för extrema närbilder. Naturligtvis blir det till att köra helt manuellt.


Vi har gjort några enkla tester av en 58mm ring för Canon som användes tillsammans med en Canon EOS 450D med kit-objektivet EF-S 18-55 IS. Motivet var en av sönernas Blixten McQueen-bilar. Bilderna togs i fast ljus från en ljuskälla och hjälp av stativ och trådutlösare är nödvändig. Exempelbilden som visas här visar dels bilen med en tändsticksask som storleksreferens, samt närbilen som togs på reklamdekalerna som racerbilen har på sin högra framskärm. Storleken och detaljåtergivningen är otrolig och det är bara fantasin som sätter gränser för vilka nya motiv man kan hitta i hemmet.


Vi rekommenderar alla som är intresserade av makrofotografering att överväga en reverseringsring. Billig, rolig och nyttig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar