onsdag 2 mars 2016

Bra att ha: Hörselproppar

En sak som har sin givna plats i kameraväskan sedan flera år tillbaka är några par hörselproppar. Jag och mina söner åker då och då på motorsportevenemang och då är det bra att ha. På vissa, tex dragracing, är det helt nödvändigt om man inte ska förstöra hörseln för all framtid, medan det på andra går att klara sig utan. Det kan dock vara skönt efter ett tag även om ljudet i sig inte är jättehögt. 

Hörselproppar finns på de stora teknikvaruhusen och ett prisexempel är 36.90 för 10 par, eller 219 kr för 100 par hos Biltema. 

Ett alternativ till proppar som jag föredrar när jag är på dragracing på Sundsvall Raceway är hörselkåpor med radio. Anledningen till det är att man sänder ut speakerljudet på FM-bandet, så om man ställer in rätt frekvens så får man speakern rakt in i kåporna med klart och bra ljud. Kanonbra om man vill hänga med och veta vem som står på banan och så vidare. Kåporna har ju dock den stora nackdelen att de inte bara kan följa med i kameraväskan utan att ta en ansenlig plats. 

Hörselkåpor med radio finns också hos teknikvaruhusen, hos Jula finns de i pris från 149 kr till Peltor Alert för 1.499 kr. 

Mina glada grabbar på Mittsverigebanan. Leo till höger har hörselproppar,
och Noel till vänster har kåpor.
Foto: Christer Hägglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar