tisdag 21 juli 2015

Bråk med fotograf kring AC/DC:s besök

Att det australiska rockbandet AC/DC besökte Sverige i helgen har nog inte undgått många. Både i tidningar, tv och framförallt sociala medier har rapporterna från konserten varit många. Nu efteråt är det en händelse som tar större utrymme än andra. Frilansfotografen P-O Sännås var utsänd av Aftonbladet för att bevaka AC/DC:s besök. På natten efter konserten hamnade Sännås i bråk med en person som sade sig tillhöra bandets management utanför Grand Hotel där bandet bodde. Bakgrunden var att bandets frontman och gitarrist Angus Young stod utanför och skrev autgrafer. Sännås fotograferade men när han tog en bild med blixt så surnade en person till, tog tag i Sännås och tryckte upp honom mot en vägg.

Sännås uppfattade situationen som hotfull, och blev rädd för hälsa och egendom. Efteråt satte sig personen, tillsammans med en livvakt och bandets nye gitarrist Stevie Young, i en taxi för att lämna platsen. Någon hade dock under tiden ringt polisen, som kom till platsen och ställde upp de tre mot en vägg och förhörde dem.

P-O Sännås har enligt uppgift gjort en polisanmälan om misshandel, och en motanmälan om ofredande ska enligt tidningen Expressen ha gjorts.

P-O Sännås är född 1949 och känd för sina böcker om bland annat Skinheads och Hells Angels. 2008 hamnade han i blåsväder när han under rättegången mot Engla Höglunds mördare hoppade fram ur ett buskage och skrämde Englas mamma Carina Höglund så att eskorterande polis var nära att dra vapen.

Se läsarbilder från gripandet på Aftonbladet

/Fotofyndet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar