torsdag 1 oktober 2009

Ny produkt; Fjärrutlösare och slavblixtutlösare

Vi har sedan tidigare i veckan en ny produkt i vårt program, RF-xx. Det är en mycket mångsidig fjärrutlösare som även kan agera slavutlösare av både blixt och kamera. Överföringen sker med radio, vilket innebär att den inte är känslig för hinder mellan sändare och mottagare.


Som fjärrutlösare är den lättanvänd och fungerar på följande sätt: Mottagaren placeras i kamerans blixtsko och ansluts till kamerans trådutlösaruttag. Håll sändaren i handen och tryck på knappen för att ta en bild.


Vill du använda den som slavblixtutlösare placerar du blixten i mottagarens blixtsko och sändaren i kamerans blixtsko.

För att ha en extra kamera som "slav", ansluts mottagaren till kamerans trådutlösaruttag, sändaren till primärkamerans blixtsko. Ta en bild med primärkameran så tas även en bild med slavkameran. Användbart tex på idrottsevenemang som tex barnens fotbollsmatcher. En kamera bakom eller i målet och den andra vid sidlinjen.


Användningsområdena för denna produkt är fler än så, välkommen in i vår webshop för att läsa mer. Finns just nu för Canon EOS 450D mfl (C1) och Nikon D90 / D5000 (N3). Fler modeller är på väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar