Sidor

onsdag 2 oktober 2024

9 månader med Canon EOS M200

Det har nu gått 9 månader sedan jag köpte min Canon EOS M200, som jag beskrev i inlägget om downsize. Orsaken var att jag, för att kunna hålla ihop min årslånga utmaning behövde en kamera som var lättsammare att ha med sig än R6, oftast med Sigma 50 mm ART. Nu när det ändå gått en tid så måste jag säga att jag är otroligt nöjd med mitt köp! 





Till M200:an så köpte jag en 22 mm fast glugg som var riktigt platt och smidig, och som gav mig det där lilla sista för att passa i jackfickan. Det här var extra viktigt när jag skulle ha den i skinnjackan jag har när jag åker motorcykel. Visst, det är lite trångt i fickan, men det går och kameran har varit med på otaliga motorcykelturer under sommaren. När jag skriver det här så har jag tagit 307 av de 366 bilderna i årsutmaningen. 75 av dem är tagna med just M200, och jag vet att minst en handfull bilder är sådana som jag inte hade tagit om jag hade varit tvungen att ha R6:an med mig. 


Vad gäller gränssnitt och att passa in i mitt arbetsflöde så funkar M200:an alldeles utmärkt där också. Man använder samma app till den som till R5 och R6, och den är lika lätt att koppla upp. Bonusdottern använder en av mina äldre kameror, en 80D, och när jag ska hjälpa henne så påminns jag om vilket strul det ofta var när man skulle koppla upp äldre kameror mot mobilen. Sedan det blev blåtand i kamerorna så är det sällan något strul alls.

Så, sammanfattningsvis är jag riktigt nöjd! Några exempel på bilder jag tagit med M200 kan du se nedan.